سرطان ارثی

نقش ژنتیک در سرطان پستان | سرطان ارثی | بهترین جراح سرطان سینه در تهران

ژنتیکی یا ارثی بودن سرطان پستان

موروثی بودن سرطان

سرطان پستان، یکی از سرطان های تهاجمی در خانم ها و دومین علت شایع مرگ و میر در خانم ها بعد از سرطان ریه می باشد. این سرطان زمانی اتفاق می افتد که تغییری در ژن های کنترل کننده رشد سلول ها ایجاد می شود. رشد غیر قابل کنترل سلول های سرطانی می تواند به بافت های سالم پستان نیز آسیب بزند و از طریق گره های لنفاوی به زیر بازو نیز برسد.
سرطان ارثی در سایه DNA قرار دارد، یعنی می توان گفت که همه سرطان ها ژنتیکی هستند اما همه آنها وراثتی نیستند و حتی اگر وراثتی هم باشند در هر سرطان درصد خاصی وجود دارد که البته همراه با عوامل محیطی و شرایط زندگی و موقعیت جغرافیایی یک ریسک خطر را برای ابتلای یک فرد به یک نوع سرطان مشخص را می سازند. در ادامه مقاله در مورد سرطان پستان ارثی یا ژنتیکی بودن آن توضیح خواهیم داد.

عملکرد ژن ها در بدن

رشد سلول توسط ژن سلولی کنترل می شود. ژن ها حاوی اطلاعاتی هستند که روند رشد و عملکرد سلول ها در طول زندگی را تعیین می کنند. این اطلاعات می توانند از نسلی به نسل دیگر انتقال یابند. گاهی، ژن های موجود در سلول های پستان دست خوش یک سری تغییرات می شوند. تغییراتی که منجر به رشد غیر قابل کنترل سلول ها و در نهایت سرطان پستان می شود. 

تغییرات ژنی یا ارثی هستند و یا در طول زندگی اتفاق می افتند. تغییرات ژنتیکی که در طول زندگی اتفاق می افتند، ارثی نیستند و عمدتا به دلیل بالا رفتن سن و یا تماس با آلاینده های شیمیایی ایجاد می شوند. احتمال ابتلا به سرطان پستان با بالا رفتن سن، افزایش می یابد.

چه چیزی باعث سرطانی شدن یک سلول می شود؟

سلول ها پس از تجمع جهش در ژن های مختلف که تکثیر سلولی را کنترل می کنند، سرطانی می شوند. اکثر سلول های سرطانی دارای 60 جهش یا بیشتر هستند.

نقش ژن در ابتلا به سرطان

چه ژن هایی برای ایجاد سرطان پستان شایع هستند؟

ژن هایی که سرطان های وراثتی را ایجاد می کنند از والدین به کودکان منتقل می شوند، درواقع در همه نسل ها خود را نشان می دهند و بروز می کند. اگر یکی از والدین جهش ژنتیکی داشته باشد، فرزندانشان به صورت نسبت ۵۰/۵۰ شانس این را دارند که جهش های مسبب سرطان را به ارث ببرند.

چندین ژن در به ارث رسیدن سرطان پستان دخیل هستند. حتما شما نام دو ژن BRCA 1 و BRCA 2 را شنیده اید. این ژن های بازدارنده از سرطان پستان هستند و در واقع ژن هایی هستند که روی کروموزوم های فرد، قرار دارند و از شکست و تغییرات DNA جلوگیری کرده و تغییرات DNA را ترمیم می کنند. در واقع این ژن ها وقتی دچار موتاسیون (جهش) می شوند، ترمیم اختلالات DNA اتفاق نمی افتد و در نتیجه فرد مبتلا به سرطان می شود.
تست های ژنتیکی هر گونه تغییر در این دو ژن را به خوبی نشان می دهند. هر دو خانم ها و آقایان می توانند این تغییرات ژنتیکی را به ارث ببرند. در صورتی که خانمی تغییر در یکی از این دو ژن را به ارث برده باشد، شانس بیشتری در ابتلا به سرطان پستان دارد. کمتر از 5 درصد سرطان های پستان به دلیل تغییر ارثی ژن های BRCA 1 و BRCA 2 می باشد.

سرطان های وراثتی ۱۰% از کل سرطان ها در زنان و مردان را در بر می گیرد.

بیماری جهش ژنتیکی چیست؟

جهش های ژنتیکی می توانند برای سلامتی مضر، سودمند و یا خنثی باشند. جهش های مضر شانس ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان را افزایش می دهند.
گاهی سرطان ها به صورت ” خانوادگی ” ظاهر می شوند حتی اگر علت آن یک جهش وراثتی نباشد. به عنوان مثال سبک زندگی مشترک (مثلا استفاده از تنباکو) عامل مهمی در بروز سرطان های مشابه در افراد یک خانواده است.
جهش های ژنتیکی به ارث برده شده، خطر بروز سرطان در یک فرد را بر ساس عملکرد ژن افزایش می دهد. به عنوان مثال جهش در ژن های کنترل کننده رشد سلولی و ترمیم DNA، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

همه سرطان ها با یک تغییر ژنتیکی شروع می شوند، اما با این وجود فقط ۱۰% سرطان ها به طور کامل به ارث می رسند.

نقش جهش هاي BRCA 1/2 در ابتلاء به سرطان پستان چیست؟

ژن هاي BRCA1 و BRCA2، عامل 20% از موارد سرطان پستان ارثي هستند. ژن هاي BRCA 1/2 اهميت و تاثير زيادي در بروز و پيشرفت سرطان پستان دارند و مي توان اين ژن ها را به عنوان شاخص هاي مولکولي در تشخيص زودهنگام سرطان پستان در نظر گرفت. بنابراین اگر فردی این ژن ها را داشته باشد احتمال ابتلا به سرطان پستان و تخمدان افزایش می یابد.
مسئله ی مهم تر آن است که مخصوصا در BRCA1، ابتلا به سرطان می تواند در سنین خیلی پایین تر از سن شیوع سرطان پستان اتفاق بیافتد.
همچنین در BRCA1 خیلی از افرادی که سرطان می گیرند، هر سه گیرنده آن ها منفی است و به اصطلاح تریپل نگتیو هستند و در نتیجه راه های درمانی خیلی محدودتر می شود.

آیا ژن BRCA می تواند از یک نسل بگذرد؟

اگر جهش BRCA دارید، 50 درصد احتمال دارد که جهش را به هر یک از فرزندان خود منتقل کنید. هم مردان و هم زنان می توانند جهش BRCA داشته باشند و می توانند آن را به فرزندان خود منتقل کنند. این جهش‌ها نسل‌ها را نادیده نمی‌گیرند، اما همه افراد مبتلا به جهش BRCA به سرطان مبتلا نمی‌شوند.

متاستاز سرطان

سرطان چگونه پخش می شود؟

هنگامی که سرطان گسترش می یابد، متاستاز نامیده می شود. در متاستاز، سلول‌های سرطانی از جایی که برای اولین بار تشکیل شده‌اند جدا می‌شوند، از طریق خون یا سیستم لنفاوی حرکت می‌کنند و تومورهای جدیدی را در سایر قسمت‌های بدن تشکیل می‌دهند. سرطان می تواند تقریباً به هر جای بدن گسترش یابد. اما معمولاً به استخوان ها، کبد یا ریه های شما منتقل می شود.

مهم ترین علت بروز سرطان

عوامل مختلفی در بروز سرطان پستان دخیل هستند که جنسیت و افرایش سن، از مهم ترین عوامل هستند. توسعه سرطان ممکن است چندین دهه طول بکشد. به همین دلیل است که اکثر افراد مبتلا به سرطان 65 سال یا بالاتر هستند. در حالی که سرطان در افراد مسن شایع تر است، منحصراً یک بیماری بزرگسالان نیست.
در بیشتر موارد، سرطان سینه در خانم های بالای 50 سال مشاهده می شود و جالب است بدانید که خانم هایی که در اعضای خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان تخمدان دارند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند.

علائم و نشانه های سرطان پستان

معمولا سرطان پستان در مراحل اولیه با علامت و نشانه ای همراه نیست. در بیشتر موارد، فرد با احساس توده در سینه خود متوجه ابتلا به این سرطان می شود و گاهی در تست غربالگری ماموگرافی تشخیص داده می شود.

شایع ترین علائم سرطان پستان عبارتند از:

  • احساس درد در سینه ها
  • تغییر در ظاهر و پوست سینه
  • تغییر ناگهانی در اندازه و فرم سینه
  • ترشح از نوک سینه (ترشحی غیر از شیر)
  • توده در سینه و یا ضخیم شدن بافت سینه

مشاهده علائم فوق، الزاما به معنای ابتلا به سرطان پستان نیست. به عنوان مثال، احساس درد در سینه می تواند به دلیل وجود کیست در پستان باشد. اما با این حال، توصیه می شود در صورت مشاهده علائم گفته شده به پزشک مراجعه شود.

سرطان پستان

سرطان پستان به سه نوع تقسیم می شود:

  • سرطان اسپورادیک / فردی: sporadic cancers
  • سرطان فامیلیال: Cancer Familial
  • سرطان ارثی: Hereditary Cancer

سرطان های پستان در 70 درصد موارد از نوع اسپورادیک هستند و فرد تنها کسی است که در خانواده مبتلا به سرطان شده و سابقه فامیلی ندارد. 20 درصد سرطان های پستان به صورت فامیلیال هستند و فرد سابقه مثبت در خویشاوندان درجه یک، درجه دو و درجه سه دارد و فقط 10 درصد از سرطان های پستان، ژنتیکی هستند و بر اثر موتاسیون (جهش) یک ژن در بدن فرد ایجاد می شود.

عوامل تاثیرگذار در ایجاد سرطان پستان

در بدن هر فرد روزانه صد بار سلول سرطانی تشکیل می شود ولی سیستم ایمنی بدن سلول ها را از دور تکثیر بدن خارج کرده و از بین می برد و فرد مبتلا به سرطان نمی شود. اگر سرطان ارثی در فردی وجود داشته باشد (موتاسیون ژن در پدر و یا مادر)، ژن می تواند به فرد منتقل شده و ایجاد سرطان پستان کند.
برخی عوامل موثر در بروز این سرطان عبارتند از:

  • سن
  • افزایش وزن
  • سابقه خانوادگی
  • بارداری در سن بالا
  • یائسگی در سنین بالا
  • کاهش فعالیت فیزیکی
  • متراکم بودن بافت پستان
  • سابقه ابتلا به سرطان پستان
  • مصرف داروهای استروئیدی و عدم شیردهی
  • مصرف عوامل سرطان­ زا مانند مشروبات الکلی و سیگار 
  • جنسیت، که در خانم ها نسبت به آقایان شایع تر است.
  • عوامل ژنتیکی، تغییر و جهش در ژن های BRCA 1 و BRCA 2 

چگونه سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان پستان تاثیر می گذارد؟

در صورتی که یکی از اعضای خانواده به سرطان پستان مبتلا شده باشد، گفته می شود که سابقه خانوادگی ابتلا به این سرطان وجود دارد. در برخی خانم ها علاوه بر سابقه خانوادگی، تغییر ارثی در ژن های سلولی نیز دلیل ابتلا به سرطان پستان است.
یک خانم، شانس بیشتری در ابتلا به سرطان پستان دارد، اگر سه نفر از وابستگان خونی از سمت پدر و یا مادر، مبتلا به سرطان پستان باشند.

چگونه سرطان سینه ژنتیکی را تشخیص دهید؟

توصیه می شود افرادی که سابقه خانوادگی و زمینه ژنتیکی ابتلا به سرطان پستان دارند، حتما مشاوره ژنتیک را در برنامه خود قرار دهند. تست ژنتیکی سرطان که با گرفتن نمونه خون و یا بزاق همراه است، جهت بررسی های بیشتر به آزمایشگاه فرستاده خواهد شد. مثبت بودن تست به این معناست که فرد ناقل ژن های جهش یافته است. منفی بودن تست نیز به معنای عدم داشتن ژن های جهش یافته می باشد. البته این جواب، به معنای عدم ابتلا به سرطان پستان نیست. در برخی موارد، سرطان پستان ارثی نیست. به همین خاطر بعد از دریافت جواب آزمایش، توصیه می شود جهت اطمینان از عدم ابتلا به سرطان پستان، مشاوره ژنتیکی نیز انجام شود.

چه افرادی باید مشاوره ژنتیک انجام دهند؟

اگر در خانواده ای ژن BRCA وجود داشته باشد، وابستگان این فرد باید مشاوره ژنتیک و تست ژنتیک شوند. در صورتی که تست ژنتیک آن ها مبتلا باشد، پزشک اقدامات پیشگیرانه انجام می دهد. همانطور که گفته شد، هر فردی که مبتلا به سرطان پستان است، به علت ژنتیک نیست. اما بهتر است افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پستان دارند، چکاب و معاینات لازم را انجام دهند و افراد دیگر هم در صورت بروز هرگونه علائم سرطان پستان، سریعا به پزشک متخصص بیماری پستان مراجعه کنند.

آزمایش ژنتیک برای تشخیص سرطان های ارثی 

معمولا تستهای ژنتیکی به دنبال یافتن تغییرات وراثتی خاصی (جهش) در کروموزوم ها، ژن ها و یا پروتئین های یک فرد هستند.
 هدف آزمایش ژنتیک شناسایی یک تغییر وراثتی است که احتمال ابتلا به یک سرطان خاص را افزایش می دهد. این آزمایش برای برخی از خانواده ها که خطر ابتلای ارثی به برخی سرطان ها را دارند، توصیه می شود.

در همین راستا تست های  ژنتیکی می تواند وجود یا عدم وجود شرایط وراثتی برای سرطان تشخیص داده شده را تایید کند. به طور عام، ابتدا لازم است شخصی را که مبتلا به سرطان بوده آزمایش نمود تا تغییرات ژنتیکی ایجاد کننده سرطان در خانواده را تشخیص داد. اگر تغییر ژنتیکی پیدا شد، این یافته تأیید می کند که سرطان در آن خانواده ناشی از استعداد ارثی برای ابتلا به سرطان است.
سپس خویشاوندان خونی که علائم سرطان را ندارند، می توانند تصمیم به آزمایش بگیرند تا بدینوسیله ببینند که ژن تغییر یافته ای که معلوم شده خطر ابتلا به نوع خاصی از سرطان را بالا می برد را به ارث برده‌اند یا خیر. اگر آنها استعداد ابتلا به سرطان را به ارث برده باشند، مرکز مشاوره به اعضای خانواده در مورد احتمال ابتلا به سرطان و کارهایی که می توانند برای کاهش خطر انجام دهند، توصیه هایی ارائه می کند.

اگر در فرد مبتلا به سرطان تغییر ژنتیکی پیدا نشود، هنوز هم ممکن است که یک استعداد ژنتیکی به سرطان در خانواده وجود داشته باشد. متاسفانه تمامی تغییرات ژنتیکی قابل تشخیص نیستند.
اگر فکر می کنید در معرض خطر ابتلا به سرطان خانوادگی هستید، به مشاوره ژنتیکی خود مراجعه کنید. 

موروثی بودن سرطان

سرطان ارثی چیست؟

ژن ها رشد، تقسیم و طول عمر تک تک سلولهای بدن را کنترل می کنند. ژنهای افراد به صورت جفت موجود است که از این دو، یکی از مادر و دیگری از پدر به ارث می رسد.
بعضی از افراد ژنهای جهش یافته ای به ارث می برند که ممکن است آنها را مستعد ابتلا به سرطانهای خاصی کند. به عنوان مثال، زنی که یک نسخه تغییر یافته از یکی از ژنهای خاص سرطان پستان، BRCA1 و BRCA2 را به ارث برده، در مقایسه با زنی که دو نسخه طبیعی از همان ژن را به ارث برده، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان پستان و تخمدان است. با این وجود تنها پنج مورد از هر صد مورد سرطان پستان ممکن است ناشی از استعداد ارثی باشد.

چه افرادی در معرض ابتلا به سرطان ارثی پستان هستند؟

خانواده هایی در معرض خطر بالایی از بروز سرطان پستان یا تخمدان هستند که در آنها سه یا بیشتر از سه خویشاوند مبتلا به سرطان پستان یا تخمدان موجود باشد.
خانواده هایی که در آنها دو یا بیشتر از دو خویشاوند مبتلا به سرطان پستان یا تخمدان باشند نیز به عنوان خانواده های در معرض خطر بالقوه بالا برای بروز این سرطان ها تلقی می شوند.

آیا سرطان ارثی است؟

همه سرطان­ها ژنتیکی هستند یعنی به دنبال تغییرات در ژن­ها ایجاد می­شوند ولی فقط حدود 5 الی 10 درصد آنها ارثی هستند و حدود 90 الی 95 درصد سرطان­ها ارثی نیستند و قابل انتقال به فرزندان نمی­ باشند.
همچنین درصدی از سرطان­ها، از نوع فامیلی هستند یعنی فامیل نزدیک فرد مبتلا، مختصری بیشتر از افراد عادی جامعه امکان ابتلا به سرطان را دارد. بنابراین به تفاوت معنی واژه­ های «ژنتیک»، «ارثی» و «فامیلی» باید توجه داشت. انواع سرطان در اثر موارد دیگری مانند عوامل محیطی و غیره بوجود می­ آیند.

آیا همه سرطان ها ارثی هستند؟

اگرچه سرطان شایع است، اما تنها 5 تا 10 درصد از آن ارثی است، به این معنی که یک فرد خطر ابتلا به سرطان را از یکی از والدین خود به ارث برده است. این خطر ارثی برای سرطان ناشی از یک تغییر کوچک (به نام جهش) در یک ژن است که می تواند از یک نسل به نسل دیگر در یک خانواده منتقل شود.

چرا سرطان ژنتیکی است اما ارثی نیست؟

برخی از انواع سرطان در خانواده های خاصی وجود دارد، اما بیشتر سرطان ها به طور واضح با ژن هایی که ما از والدین خود به ارث برده ایم، مرتبط نیستند. تغییرات ژنی که در یک سلول در طول زندگی فرد شروع می شود باعث بیشتر سرطان ها می شود.

چه چیزی به عنوان سابقه خانوادگی سرطان محسوب می شود؟

♦ هر یک از بستگان درجه یک (والدین، خواهر، برادر یا فرزند) قبل از 50 سالگی به سرطان تخمدان، رحم، سینه یا کولورکتال مبتلا شده بودند.
♦ دو یا چند نفر از بستگان دیگر (پدربزرگ و مادربزرگ، خاله، عمو، خواهرزاده یا برادرزاده) از طرف مادر یا پدر شما سرطان تخمدان، رحم، سینه یا کولورکتال داشتند.

آیا سرطان ها قابل پیشگیری هستند؟

در صورتی که سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قطعا درمان با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود. تمام خانم ها باید نسبت به هر گونه تغییر در پستان خود آگاه باشند. خانم های بالای 50 سال باید هر دو سال یک بار نسبت به انجام تست غربالگری ماموگرافی اقدام کنند.
هیچ سرطانی 100% قابل پیشگیری نیست. با این حال، مدیریت برخی عوامل خطر قابل کنترل – مانند رژیم غذایی، فعالیت بدنی و سایر انتخاب‌های سبک زندگی – می‌تواند شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

تفاوت بین تومور و سرطان چیست؟

سرطان بیماری است که در آن سلول‌ها، تقریباً در هر نقطه از بدن، شروع به تقسیم غیرقابل کنترل می‌کنند. تومور زمانی است که این رشد کنترل نشده در بافت جامد مانند اندام، ماهیچه یا استخوان رخ می دهد.

چه تعداد از سرطان ها ژنتیکی هستند؟

جهش های ژنتیکی ارثی نقش عمده ای در حدود 5 تا 10 درصد از همه سرطان ها دارند. محققان جهش در ژن‌های خاص را با بیش از ۵۰ سندرم سرطان ارثی مرتبط دانسته‌اند که ممکن است افراد را مستعد ابتلا به سرطان‌های خاص کند.

چه زمانی یک تومور سرطانی می شود؟

تومورهای بدخیم دارای سلول هایی هستند که به طور غیرقابل کنترلی رشد می کنند و به صورت موضعی به نقاط دور پخش می شوند. تومورهای بدخیم سرطانی هستند، یعنی به مکان های دیگر حمله می کنند. آنها از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی به مکان های دور منتقل می شوند. این گسترش متاستاز نامیده می شود.

آیا همه سرطان ها پخش می شوند؟

تقریباً همه انواع سرطان توانایی متاستاز دادن را دارند، اما اینکه آیا آنها متاستاز می دهند به عوامل مختلفی بستگی دارد. متاستازها می توانند مستقیماً در بافت اطراف تومور رشد کنند و یا سلول ها می توانند از طریق جریان خون به مکان های دور سفر کنند.

چگونه متوجه می شوید که متاستاز دارید؟

زمانی که سرطان به استخوان گسترش یافته است، علائم درد و شکستگی دارید.
سردرد، تشنج، یا سرگیجه، زمانی که سرطان به مغز سرایت کرده است.
تنگی نفس، زمانی که سرطان به ریه گسترش یافته است.
زردی یا تورم در شکم، زمانی که سرطان به کبد گسترش یافته است.

چه نسبتی از سرطان ها قابل پیشگیری است؟

بین 30 تا 50 درصد از همه موارد سرطان قابل پیشگیری هستند. پیشگیری مقرون به صرفه ترین استراتژی بلندمدت را برای کنترل سرطان ارائه می دهد.

چگونه می توان فهمید که یک توده سرطانی است؟

برجستگی هایی که سرطانی هستند معمولاً بزرگ، سفت و بدون درد هستند و به طور خود به خود ظاهر می شوند. اندازه توده به طور پیوسته در طول هفته ها و ماه ها افزایش می یابد. توده های سرطانی که می توانند از خارج بدن شما احساس شوند می توانند در سینه، بیضه یا گردن و همچنین در بازوها و پاها ظاهر شوند.

بیوپسی یا نمونه برداری

آیا می توانید بدون بیوپسی تشخیص دهید که یک توده سرطانی است؟

سلول های طبیعی یکنواخت هستند و سلول های سرطانی به هم ریخته و نامنظم می باشند. در بیشتر مواقع، بیوپسی لازم است تا مطمئن شوید که آیا سرطان دارید یا خیر. این تنها راه قطعی برای تشخیص بیشتر سرطان ها در نظر گرفته می شود.

چگونه می توان فهمید که تومور بدخیم است یا خوش خیم؟

تومورها ممکن است خوش خیم (غیر سرطانی) یا بدخیم (سرطانی) باشند. هنگامی که سلول های تومور طبیعی هستند، خوش خیم است. تومورهای خوش خیم معمولاً در یک مکان رشد می کنند و گسترش نمی یابند.
هنگامی که سلول ها غیر طبیعی هستند و به طور غیرقابل کنترلی رشد می کنند، سلول های سرطانی هستند و تومور بدخیم است. تومورهای بدخیم در یک ناحیه از بدن رشد می کنند و سپس به قسمت های دیگر سرایت می کنند. تومورهای خوش خیم و بدخیم هر دو از نظر اندازه متفاوت هستند.

آیا ژن BRCA ارثی است؟

از آنجایی که جهش های BRCA ارثی هستند، بدون در نظر گرفتن جنسیت می توانند به اعضای خانواده منتقل شوند. این بدان معناست که اگر جهش BRCA دارید، آن را از یکی از والدین خود به ارث برده اید.
در صورت وجود سابقه سرطان در خانواده، بیمار می­ بایست جهت تعیین احتمال ابتلای خود و اعضاء خانواده به متخصص ژنتیک مراجعه نماید.
معمولاً متخصصین ژنتیک پس از انجام مشاوره و رسم شجره نامه در صورت صلاحدید اقدام به بررسی جهش بر روی ژن­های مستعد کننده ابتلا به سرطان پستان می­ نماید. شایع­ترین ژن­هایی که مورد بررسی قرار می­گیرند BRCA2 و BRCA1 هستند. کلیه کدهای ژنتیک فرد مبتلا از نظر جهش مورد بررسی قرار می­گیرند.
برای بررسی آن از تمامی سلول­های بدن می­توان استفاده کرد. از نظر عملی راحت­ترین سلول­ها لنفوسیت­های خون هستند که با استفاده از یک خونگیری ساده به دست می ­آیند. لنفوسیت­ها نوعی گلبول سفید هستند.

نکته دیگر این که برای اعضای خانواده بر اساس توارث در شجره نامه غربالگری انجام می­گردد. مثلاً اگر فردی مبتلا باشد برای بررسی خواهرزاده ­ها ابتدا خواهر بیمار مورد بررسی قرار می­گیرد و در صورت عدم وجود جهش در وی نیازی به بررسی فرزندانش نمی­باشد.

پیشگیری از سرطان سینه

بهترین جراح سرطان سینه در تهران

دکتر امیرپاشا ابراهیمی فلوشیپ فوق تخصص پستان و بهترین جراح سرطان سینه با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشد.
جهت دریافت مشاوره از دکتر امیر پاشا ابراهیمی متخصص جراحی پستان از طریق لینک زیر با ما در ارتباط باشبد.

اطلاعات مطب و نوبت دهی

محقق و مترجم: عزیزه جوهری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا