پاژه پستان

پاژه پستان | بیماری پاژه پستان چیست؟ | بیماری های خطرناک سینه

پاژه پستان

پاژه پستان در حقیقت یک بیماری مرتبط با نوک پستان است که به بیماری پاژه پستانی نوک سینه معروف شده. این بیماری بسیار نادر بوده و با سرطان پستان ارتباط دارد.

بیماری پاژه پستانی چیست

پاژه پستانی موجب بروز تغییرات اگزما مانندی روی پوست نوک سینه و ناحیه تیره تر اطراف آن می گردد. این بیماری در اغلب موارد یکی از علائم جدی سرطان پستانی است که غده هایش پشت بافت نوک سینه قرار دارند.

تقریبا بین 1 تا 4 درصد خانم هایی که به سرطان سینه مبتلا هستند بیماری پاژه پستان نوک سینه را هم دارند. البته این بیماری می تواند گریبان آقایان را هم بگیرد، اما این اتفاق بسیار به ندرت می افتد.

این را هم به یاد داشته باشید که عبارت “پاژه پستان” برای تفاوت قائل شدن بین این بیماری و بیماری پاژه استخوان استفاده می شود( بیماری ای که در آن استخوان ها ضعیف می شوند و از شکل می افتند).

علائم بیماری پاژه پستان

پاژه پستان همیشه از نوک سینه شروع شده و ممکن است به ناحیه رنگی اطراف آن هم سرایت کند. ظاهرا هم علامت آن به شکل جوش های قرمز فلس مانند در ناحیه نوک سینه و قسمت رنگی اطراف آن خود را نشان می دهد.

پوست سینه تحت تأثیر این بیماری اغلب دچار زخم و التهاب شده و می تواند خارش داشته باشد یا حتی موحب بروز حس سوزش شود. گاهی اوقات هم می تواند موجب زخم شدن نوک سینه بشود.

جوش های حاصل از این بیماری در اغلب اوقات مانند جوش های حاصل از دیگر بیماری های پوستی هستند. بیماری هایی مانند اگزما یا داءالصدف. اگر جوش ها را بخارانید یا درمانشان نکنید می توانند دچار خونریزی شده زخم شوند و حالتی فلس مانند پیدا کنند.

دقت داشته باشید که چنانچه خارش، سوزش و خونریزی را تجربه می کنید اما نوک سینه به نظر عادی می رسد و قرمز یا فلس مانند نشده، بعید است است که این اتفاق نشانه ی پاژه پستان باشد. اما به هرحال باز هم بهتر است برای معاینه و چک‌آپ به پزشک مراجعه کنید.

سرطان سینه تهاجمی

تقریبا نیمی از خانم هایی که مشخص می شود به پاژه پستانی نوک سینه دچار هستند دارای یک توده پشت نوک سینه خود هستند. متاسفانه در 90 درصد موارد این اتفاق علامت داشتن سرطان سینه تهاجمی است.

سرطان سینه تهاجمی  وقتی است که سلول های سرطانی به بافت های اطراف سینه هجوم می برند. بعضی از خانم های مبتلا به پاژه پستان هم هستند که به سرطان سینه تهاجمی دچارند، اما هیچ توده ای در سینه خود ندارند!

اگرچه بیشتر خانم های مبتلا به این بیماری که توده ای پشت نوک سینه خود ندارند، سرطان غیرتهاجمی دارند. یعنی وقتی که سلول های سرطانی در یک یا چند ناحیه محدود در سینه جمع شده اند و به بافت های دیگر سرایت نکرده اند.

پاژه پستان

علت بیماری پاژه پستان

علت اصلی بروز این بیماری در نوک سینه هنوز مشخص نیست. بعضی از خانم ها در خطر بیشتری از ابتلا به سرطان سینه قرار دارند اما نه الزاما پاژه پستانی نوک سینه. هیچ علت شناخته شده ای وجود ندارد که موجب بروز انواع خاصی از سرطان سینه شود.

اما در مورد عوامل خطرزا باید گفت که اگر شرایط زیر را داشته باشید خطر ابتلای شما به سرطان سینه زیادتر است:

  • سن بالا – با بالا رفتن سن خطر ابتلا به سرطان سینه هم زیادتر می شود
  • داشتن اعضای خانواده نزدیک که سرطان سینه دارند
  • قبلا سرطان سینه داشته اید
  • قبلا نوعی از مشکلات خوش خیم پستان داشته اید- بعضی از انواع مشکلات خوش خیم پستان ممکن است با عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان در ارتباط باشند، اما این موارد تنها در تعداد بسیار کمی از خانم ها مشاهده شده
  • وزتان زیاد باشد – به خصوص اگر در دوره یائسگی به سر می برید
  • مشروبات الکلی مصرف می کنید – هرچه مصرف مشروبات الکلی بیشتر باشد شانس ابتلا به سرطان سینه هم بیشتر می شود

تشخیص بیماری پاژه پستانی نوک سینه

اگر متوجه هرگونه تغییری در پوست نوک سینه و ناحیه رنگی اطراف آن شدید بهتر است سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

همانطور که گفتیم بیماری پاژه پستان با سرطان سینه ارتباط مستقیم دارد، پس هرچه زودتر تشخیص داده بشود، فرآیند درمانی با موفیقت بیشتری پیش می رود.

همچنین اگر متوجه هرگونه توده یا غده ای داخل سینه خود شدید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. گرچه که اکثر توده های سینه سرطانی نیستند، اما به هر حال بهتر است که تحت معاینه قرار بگیرند.

برای تشخیص دقیق پاژه پستانی نوک سینه ممکن است بیوپسی هم استفاده شود. در این آزمایش بخش بسیار کوچکی از نوک سینه برداشته می شود تا زیر میکروسکوپ آزمایش شده و روشن شود که آیا سرطانی هست یا خیر.

چنانچه نتیجه بیوپسی نشان دهد که بیماری پاژه پستان وجود دارد، باید ماموگرافی کنید تا بررسی های بیشتری روی وضعیت شما صورت بگیرد.

پاژه پستان

درمان پاژه پستان

جراحی درمان اصلی بیماری پاژه پستان نوک سینه است. بسته به اینکه سرطان سرایت کرده باشد یا نه، جراحی می تواند  به صورت ماستکتومی باشد(یعنی تمام سینه را تخلیه کند)، یا فقط نوک سینه، ناحیه رنگی دور آن و بافت پشتی اش را بردارد (برش مرکزی).

چنانچه راهکار برداشتن و تخلیه کردن کل سینه بود، نگران نباشید چراکه عمل جراحی بازسازی سینه یا در حین عمل درمانی یا بعد از آن انجام می گیرد تا ظاهر سینه حفظ شود و با سینه دیگر هماهنگ باشد.

همچنین اگر به سرطان بدخیمی که به بافت های دیگر سرایت کرده دچار شده باشید، به درمان های بیشتری هم نیاز دارید. درمان های تکمیلی از قبیل :

  • شیمی درمانی
  • پرتو درمانی
  • هورمونتراپی

چنانچه بیماری پاژه پستان در مراحل اولیه اش تشخیص داده شده و سریعا درمان شود، شانس بهبهودی و بازیابی کامل بسیار بالا می رود.

جهت جراحی کردن سینه بهتر است برای اطمینان خاطر و ایمنی بیشتر، یک پزشک متخصص و ماهر را انتخاب کنید تا خیالتان از هر بابت راحت باشد. دکتر امیرپاشا ابراهیمی، متخصص جراحی و فلوشیپ جراحی پستان، یکی از بهترین و معتبرترین جراحان در داخل کشور هستند.

کاهش عوامل خطرزا

بهبود سبک زندگی مانند عدم مصرف مشروبات الکلی و ورزش کردن منظم می تواند خطر ابتلا به بیماری پاژه پستانی نوک سینه و سرطان سینه را کاهش دهد. البته که شانس سرطان های دیگر را هم پایین می آورد.


منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا