واکسن کووید-۱۹

همه چیز درباره واکسن کرونا برای افراد مبتلا به سرطان سینه

واکسن کرونا برای مبتلایان به سرطان سینه

واکسن کرونا در ایران
واکسن کرونا و سرطان سینه

در 23 آگوست 2021 ، اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) دریافت که واکسن های کرونا برای جلوگیری و مرگ ناشی از این بیماری بسیار بی خطر و بسیار موثر هستند ، به ویژه در مورد افراد مبتلا به بیماری های جدی مانند سرطان سینه. از آنجا که بسیاری از انواع واکسن کرونا در ایران حاوی ویروس زنده نیستند ، می توان آنها را در افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند ، از جمله افرادی که تحت درمان سرطان قرار دارند ، استفاده کرد.

شرکت هایی که واکسن ها را تولید می کنند داده هایی را منتشر کرده اند که نشان می دهد حفاظت در برابر ویروس کرونا را حداقل 6 ماه (و در برخی موارد شاید حتی بیشتر) در اکثر افراد تضمین می کنند. اما افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند (تحت عنوان نقص ایمنی) در مقایسه با سایر افراد ممکن است از واکسن ها محافظت کمتری دریافت کنند.

آنچه افراد مبتلا به سرطان سینه باید درباره کرونا بدانند

تزریق واکسن کووید -19 ممکن است در برخی موارد برای همه افراد توصیه شود. اما اگر سیستم ایمنی بدن شما در اثر شیمی درمانی یا درمان سرطان سینه ضعیف شده است ، توصیه می شود که حتما با پزشک خود در مورد دریافت واکسن کرونا مشورت کنید.

با وجود اینکه واکسیناسیون شما را در برابر بیماری های جدی محافظت می کند ، هنوز هم ممکن است درگیر شیوع بیماری عفونی شوید ، اما این موارد نادر هستند و علائم آن معمولاً خفیف هستند. همچنین اگر پس از واکسیناسیون در معرض ویروس قرار گرفتید ، می توانید به شخص دیگری COVID-19 بدهید. بنابراین توصیه می شود که استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی را برای مدتی ادامه دهید.

کارشناسان توصیه کرده اند اکثر افراد مبتلا به سرطان سینه یا دارای سابقه سرطان سینه باید از واکسن کرونا استفاده کنند. با این وجود ، باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا واکسیناسیون تصمیم درستی برای شرایط فردی شما است صحبت کنید.

چنانچه واکسن تزریق نکرده اید ، توصیه اکید می شود هر چه سریعتر نسبت به اخذ نوبت واکسن کرونا اقدام فرمایید.

 

عوارض جانبی واکسن کرونا برای مبتلایان به سرطان سینه

نوبت واکسن کرونا
واکسن کووید-۱۹

شایع ترین عوارض جانبی انواع واکسن کرونا عبارتند از:

  • درد یا درد در بازوی محل تزریق
  • خستگی
  • سردرد
  • درد عضلانی یا مفصلی
  • لرز
  • تب

این عوارض جانبی معمولاً جزئی هستند ، چند روز طول می کشند و بیشتر پس از دوز دوم اتفاق می افتند. عوارض جانبی قابل پیش بینی بوده و در واقع نشانه ای است که واکسن با ایجاد پاسخ ایمنی کار می کند. تحقیقات نشان می دهد که در واکسن کرونا ، زنان ممکن است عوارض جانبی بدتری را نسبت به مردان تجربه کنند.

برخی از افراد دچار تورم یا بزرگ شدن غدد لنفاوی از جمله غدد لنفاوی زیر بغل (آگزیلاری) در طرف محل تزریق شده اند. پزشکان به آن “آدنوپاتی زیربغل” می گویند.

اگر قبلا مبتلا به سرطان سینه بوده اید و به ویژه اگر غدد لنفاوی زیر بغل را برداشته اید ، ممکن است لنف ادم یا بدتر شدن ورم لنفاوی را به عنوان عارضه جانبی واکسن کرونا تجربه کنید. برای کاهش این خطر ، افرادی که سابقه سرطان سینه دارند باید درخواست کنند که تزریق واکسن در بازوی طرف مقابل بدن انجام شود. اگر در هر دو سینه سرطان سینه داشته اید ، با پزشک خود مشورت کنید تا تصمیم بگیرید که کدام بازو را برای تزریق انتخاب کنید. واکسن های کووید -19 را می توان در ناحیه لگن فوقانی نیز تزریق کرد ، اما ارائه دهندگان واکسیناسیون ممکن است آموزش ندیده باشند یا با تزریق واکسن به این شکل راحت نباشند ، بنابراین این ممکن است برای همه افراد یک راه ممکن نباشد.

برای افرادی که سابقه سرطان سینه ندارند ، تورم غدد لنفاوی زیر بغل پس از واکسیناسیون بی ضرر است ، اما آنها می توانند همچون توده های سینه ظاهر شوند و برخی از زنان را نگران کنند که می توانند نشانه ای از سرطان پستان باشند. این غدد لنفاوی متورم می توانند در ماموگرافی ظاهر شوند ، حتی اگر آنها را احساس نکنید. این می تواند منجر به مثبت شدن کاذب نتیجه ماموگرافی شود. بدین معنی که ماموگرافی ناحیه ای غیر طبیعی را نشان می دهد که شبیه سرطان است اما طبیعی به نظر می رسد. نتیجه مثبت کاذب ماموگرافی می تواند منجر به استرس غیر ضروری و انجام آزمایش های اضافی شود.

توصیه می شود که زنان باید حداقل اجازه دهند تا یک ماه از واکسیناسیون شان بگذرد و سپس برای انجام ماموگرافی و غربالگری معمول خود را برنامه ریزی کنند تا هر گونه تورم در غدد لنفاوی زیر بغل برطرف شده باشد. اما اگر ماموگرافی شما از قبل برنامه ریزی شده است ، لازم نیست ماموگرافی یا قرار واکسن خود را لغو کنید. فقط حتماً به فردی که ماموگرافی شما را انجام می دهد ، اطلاع دهید که اخیراً واکسینه شده اید ، در کدام بازو بوده ، و آیا این دوز اول یا دوم بوده است. این به متخصص رادیولوژی پستان کمک می کند تا نتیجه ماموگرافی شما را به درستی تفسیر کند.

افراد پس از دریافت هر تزریق واکس کرونا حدود 15 تا 30 دقیقه تحت نظر هستند تا اطمینان حاصل شود که واکنش آلرژیک نادر جدی به واکسن ندارند. اگر سابقه واکنش های آلرژیک شدید دارید ، باید با پزشک خود مشورت کنید و شاید بهتر باشد به متخصص آلرژی یا ایمونولوژیست مراجعه کنید تا مطمئن شوید آیا دریافت واکسن COVID-19 برای شما بی خطر است.

فردی که واکسن را به شما تزریق می کند باید بپرسد که آیا در گذشته واکنش های آلرژیک شدیدی داشته اید یا خیر. اگر واکنش آلرژیک را تجربه کرده اید ، حتماً اطلاع دهید تا حداقل 30 دقیقه پس از دریافت تزریق ، شما را تحت نظر داشته باشند. مراکز واکسیناسیون باید از داروها ، تجهیزات و اقدامات ایمنی برای مراقبت از افرادی که واکنش آلرژیک دارند ، استفاده کنند. این ایده خوبی است که اگر قبلاً واکنش آلرژیک جدی داشته اید سوال کنید آیا این اقدامات ایمنی در مرکز واکسیناسیون شما انجام شده است.

این مهم است که بدانید آیا در گذشته نسبت به پلی اتیلن گلیکول (PEG) یا پلی سوربات واکنش آلرژیک داشته اید یا خیر. این مواد در داروهای خاصی از جمله برخی از درمان های سرطان وجود دارد و همچنین در واکسن های COVID-19 استفاده می شود.

پزشکان داروهای حاوی PEG را ” پگیلاته ” می نامند. داروها گاهی اوقات برای تغییر نحوه عملکرد در بدن پگیلاته می شوند. گاهی اوقات نسخه های پگیلاته شده و غیر پیژیلاتی از همان دارو وجود دارد.

داروهای پگیلاته دار در درمان سرطان عبارتند از:

  • دوکسیل (نام شیمیایی: pegylated liposomal doxorubicin) ، داروی شیمی درمانی که برای درمان سرطان سینه استفاده می شود. همچنین در برخی کشورها به عنوان Caelyx به بازار عرضه می شود.
  • Neulasta (نام شیمیایی: pegfilgrastim) ، دارویی که برای درمان نوتروپنی (سطح پایین گلبول های سفید خون) در طول شیمی درمانی استفاده می شود.

پلی سوربات در بسیاری از داروها برای تغییر نحوه عملکرد آنها در بدن یا به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. داروهای سرطان حاوی پلی سوربات عبارتند از:

  • ابراکسان (نام شیمیایی: متصل به آلبومین یا nab-paclitaxel)
  • آدریامایسین (نام شیمیایی: دوکسوروبیسین)
  • آرانسپ (نام شیمیایی: darbepoetin alfa)
  • Cinvanti ، Emend (نام شیمیایی: aprepitant)
  • دوکسیل (نام شیمیایی: پکسیل لیپوزومی دوکسوروبیسین) ؛ همچنین به عنوان Caelyx در برخی از کشورها به بازار عرضه می شود
  • Epogen (نام شیمیایی: epoetin alfa)
  • متوترکسات (با نام های تجاری متعدد در بازار عرضه می شود)
  • Procrit (نام شیمیایی: epoetin alfa)
  • تاکسول (نام شیمیایی: paclitaxel)
  • Taxotere (نام شیمیایی: docetaxel)

اگر به هر یک از این داروها واکنش آلرژیک شدید داشته اید ، با پزشک خود مشورت کنید که آیا دریافت واکسن کرونا برای شما بی خطر است یا خیر.

واکنش آلرژیک فوری معمولاً ظرف 4 ساعت پس از واکسیناسیون رخ می دهد. علائم ممکن است شامل کهیر ، تورم و ناراحتی تنفسی (یا خس خس سینه) باشد.

همچنین ممکن است بثورات قرمز ، خارش دار ، متورم یا دردناک بر روی بازوی محل تزریق اولین واکسن مشاهده کنید. این بثورات که به عنوان “بازوی کووید” شناخته می شود ، می تواند ظرف چند روز تا بیش از یک هفته پس از اولین تزریق ظاهر شود و ممکن است بزرگ باشد. اگر بعد از اولین تزریق خود دچار بثورات پوستی شدید ، به مراکز تزریق واکسن کرونا اطلاع دهید تا بتوانید تعیین کنید که آیا می توان تزریق دوم را در بازوی دیگر انجام داد یا خیر.

 

دستورالعمل های پس از تزریق واکسن کرونا برای مبتلایان به سرطان سینه

با توجه به اینکه افراد بیشتری در برابر کووید 19 واکسینه شده اند ، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها یا CDC همچنان دستورالعمل های خود را در مورد آنچه افراد کاملاً واکسینه می توانند انجام دهند به روز می کند. در این دستورالعمل ها میزان مسری بودن گونه های کنونی COVID-19 نیز در نظر گرفته شده است.

در 27 ژوئیه 2021 ، CDC توصیه کرد که افرادی که کاملاً واکسینه شده اند اگر در مناطقی زندگی می کنند که COVID-19 در سطح “قابل توجه” یا “بالا” در حال گسترش است ، از ماسک استفاده کنند.

همه افراد واکسینه نشده باید در فضاهای عمومی داخلی و خارجی از ماسک استفاده کنند.

این اقدامات احتیاطی بیشتر از آن جهت توصیه می شود که گونه جدیدتری از COVID-19 ، به نام سویه دلتا ، نسبت به گونه های قبلی مسری تر است و در حال گسترش است. به نظر می رسد ابتلا به ویروس کرونا حتی نوع دلتا ، در افرادی که کاملاً واکسینه شده اند نادر است ، اما همچنان ممکن است اتفاق بیفتد. با این حال ، عفونت های پیشرونده در افرادی که کاملاً واکسینه شده اند تقریباً هرگز باعث تشدید بیماری یا بستری نمی شوند.

به گفته CDC افرادی که کاملاً واکسینه شده اند کمتر در معرض انتقال COVID-19 به افرادی هستند که واکسینه نشده اند. اما هنوز مشخص نیست که آیا افراد کامل واکسینه شده می توانند نوع دلتا را راحت تر از سایر گونه ها منتقل کنند یا خیر.

آخرین توصیه های CDC همچنین حاکی از این است که همه باید در مدارس از ماسک استفاده کنند. همچنین همه افرادی که کاملاً واکسینه شده اند بهتر است برای محافظت بیشتر در اماکن عمومی سرپوشیده از ماسک استفاده کنند ، به ویژه اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا با فردی که سیستم ایمنی ضعیف دارد ، زندگی می کنند.

در صورت نقص ایمنی ، CDC توصیه می کند که با پزشک خود در مورد اقدامات احتیاطی بیشتر مشورت کنید ، حتی اگر کاملاً واکسینه شده باشید. اگر فردی را می شناسید که دارای نقص ایمنی است یا دارای یک بیماری جدی مانند سرطان است که او را در معرض خطر بیشتری برای عوارض شدید ناشی از COVID-19 قرار می دهد ، ایده خوبی است که هنگام ملاقات با وی از ماسک استفاده کنید ، حتی اگر هر دوی شما کاملاً سالم هستید واکسینه شده اید.

برخی از درمان های سرطان سینه ، از جمله شیمی درمانی ، درمان هدفمند و ایمونوتراپی ، می توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند. واکسن های COVID-19 ممکن است در افرادی که تحت درمان سرطان قرار می گیرند محافظت کمتری داشته باشند ، بنابراین ممکن است لازم باشد اقدامات احتیاطی بیشتری را ادامه دهید.

اگر کاملاً واکسینه شده اید ، این توصیه های CDC را دنبال کنید:

  • می توانید بدون ماسک یا فاصله فیزیکی در خانه جمع شوید ، به غیر از مکان هایی که به ماسک نیاز است (مانند مدارس ، مشاغل ، بیمارستانها ، مراکز بازپروری ، سرپناه های بی خانمان ها و وسایل نقلیه عمومی) یا در مناطقی که کرونا در حال گسترش یا در سطوح بالا است ، زندگی می کنید.
  • می توانید بدون ماسک در فعالیتهای خارج از منزل و تفریحی ​​شرکت کنید ، حتی در جمعیت و مکانهای شلوغ.
  • قبل از سفر یا بعد از آن بدون نیاز به آزمایش COVID سفر کنید.
  • بسته به مقصد ، بدون نیاز به آزمایش قبل از سفر و بدون قرنطینه بعد از سفر ، به صورت بین المللی سفر کنید.

حتی اگر کاملاً واکسینه شده اید ، CDC همچنان توصیه می کند:

  • اگر در منطقه ای زندگی می کنید که ویروس کرونا در سطح “قابل توجه” یا “بالا” در حال گسترش است ، از ماسک استفاده کنید.
  • اگر در نزدیکی فردی هستید که مشکوک به کرونا است ، آزمایش دهید و را در اماکن عمومی سرپوشیده به مدت 2 هفته یا تا زمانی که نتیجه آزمایش تان منفی شود استفاده از ماسک را ادامه دهید.
  • در صورتی که شما یا فردی که با او زندگی می کنید تحت درمان های پزشکی ایست که می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند یا در معرض بیماری شدید ناشی از COVID-19 قرار دارید ، با پزشک خود مشورت کنید که آیا نیاز به ادامه استفاده از ماسک دارید یا خیر.
  • از ماسکی استفاده کنید که کاملاً مناسب باشد.
  • هنگام مسافرت با هواپیما ، اتوبوس ، قطار و سایر وسائط حمل و نقل عمومی از ماسک استفاده کنید.
  • دستان خود را حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید یا بعد از حضور در فضاهای عمومی از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
  • مراقب علائم بیماری کووید -19 باشید ، به خصوص اگر در اطراف کسی هستید که بیمار است.
  • در صورت بروز علائم ، تست دهید و قرنطینه شوید.

 

بهترين جراح سينه در تهران | بهترین مركز درمان سرطان سينه در تهران

بهترين جراح سرطان سينه در تهران
بهترين جراح سينه در تهران

چنانچه به دنبال بهترین جراح سينه در تهران هستید ، به شما دکتر امیرپاشا ابراهیمی دارای بورد تخصصی جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران ، فلوی رسمی جراحی پستان (سرطان و زیبایی) از دانشگاه علوم پزشکی تهران ، از اعضای زبده تیم به آیند را معرفی می کنیم.

برای مشاوره با ایشان لطفا کلیک کنید.

“م . ز”

با آرزوی سلامت و تندرستی

منبع: breastcancer

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا