سرطان التهابی سینه
سرطان التهابی سینه یا همان (IBC) نوعی بسیار نادر و البته تهاجمی و خطرناک از سرطان سینه است که در قالب جوش، ناحیه تحریک شده یا داغی روی سینه خودش را نشان می دهد. این سرطان رگ های لنفاوی در پوست سینه را مسدود می کند.
سرطان التهابی نوع خطرناک و جدی سرطان سینه است که البته به ندرت مشاهده می شود. این نوع سرطان سینه ممکن است با آزمایش های تشخیصی مانند ماموگرافی یا تصویر برداری با امواج صوتی دیده نشود. و در اغلب اوقات این سرطان را با عفونت اشتباه می گیرند. در اکثر موارد زمانی سرطان التهابی تشخیص داده می شود که دیگر به سطح پوست سینه رسیده، یعنی اغلب در مرحله ای که به دیگر نواحی بدن هم سرایت کرده است. اصولا دشواری تشخیص این سرطان است که آن را خطرناک می کند چون تا مراحل جدی شدن به سادگی دیده نمی شود.
تفاوت سرطان التهابی با سایر سرطان های سینه
اگر بخواهیم این سرطان را با دیگر انواع سرطان سینه مقایسه کنیم باید بگوییم که سرطان التهابی سینه:
- متفاوت به نظر می رسد – معمولا هیچ برآمدگی و علائم توده و غده در آن نیست، اما ممکن است موجب قرمزی سینه، ورم یا داغی آن بشود.
- تشخیص آن دشوارتر است – در آزمایش ماموگرافی به خوبی دیده نمی شود.
- تهاجمی تر است و سریع تر از دیگر انواع سرطان سینه منتشر می شود.
- بیشتر در سنین پایین خودش را نشان می دهد.
- احتمال ابتلای خانم های چاق به آن بیشتر است.
- معمولا وقتی تشخیص داده می شود که به پوست سینه رسیده.
- معمولا وقتی تشخیص داده می شود که متاستاز کرده یا به عبارت دیگر به سایر بخش های بدن هم سرایت نموده است. به همین دلیل درمان کردنش سخت خواهد بود.
علایم سرطان سینه بدخیم
سرطان التهابی سینه نوع بدخیم سرطان است. برخلاف دیگر انواع سرطان سینه، این نوع آن مثل یک غده یا توده برآمده خودش را نشان نمی دهد. این بیماری در قالب لانه ها یا ورقه هایی زیر پوست رشد می کند.
علائم و نشانه های سرطان التهابی می توانند عبارت باشند از:
- درد در سینه
- تغییر پوست سینه در ناحیه سرطانی. ممکن است روی سینه نواحی صورتی یا قرمزی ببینید که معمولا بافتشان سفت یا مانند پوست پرتغال شده
- کبودی روی سینه که از بین نمی رود
- ورم ناگهانی سینه
- خارش سینه
- تغییر یا ترشح از نوک سینه
- ورم غدد لنفاوی زیربغل یا گردن
ویژگی مشخصه ی این تغییرات این است که در بازه کوتاهی به اندازه دو هفته ناگهان اتفاق می افتند.
درجه بندی سرطان سینه
سرطان التهابی سینه معمولا سه مرحله یا درجه بندی را طی می کند:
- مرحله سه B : تمام سرطان های التهابی در این مرحله شروع می شوند چراکه از همان ابتدا شامل پوست سینه هم می شوند.
- مرحله سه C : در این مرحله سرطان به غدد لنفاوی دور ترقوه یا داخل قفسه سینه رسیده است.
- مرحله چهار : سرطان به نواحی بیرون سینه و نزدیک غدد لنفاوی دیگر بخش های بدن رسیده است.
تشخیص سرطان التهابی سینه
اگر در سینه خود ورم یا قرمزی دارید که از بین نمی رود و بعد از چند هفته مصرف آنتی بیوتیک هم بهتر نمی شود، پزشک ممکن است به وجود سرطان التهابی شک کند. آزمایش های تصویربرداری با فراصوت یا دیگر تصویر برداری ها ممکن است بتوانند تصویر دقیقتری از سینه ارائه کنند.
اگر پزشک به وجود این نوع سرطان شک کند از شما خواهد خواست تا کارهای زیر را انجام بدهید:
- ماموگرافی . این نشان می دهد که آیا سینه آسیب دیده متراکم تر است یا اینکه پوست ضخیم تری نسبت به سینه دیگر دارد؟
- ام آر آی. این آزمایش از مغناطیس های قدرتمند و امواج رادیویی استفاده می کند تا بتواند از ساختار داخلی سینه تصویری به دست دهد.
- سی تی اسکن. این آزمایش از اشعه ایکس برای تصویربرداری استفاده می کند.
- پی ای تی اسکن. اگر در کنار سی تی اسکن استفاده شود این آزمایش تصویربرداری می تواند به پیدا کردن سرطان در غدد لنفاوی و دیگر بخش های بدن کمک کند.
- فراصوت. این آزمایش تصویربردای با استفاده از امواج فراصوت تصویری از داخل سینه ارائه می کند. این آزمایش می تواند نتایج دقیقتری از ماموگرافی به دست دهد.
جدای از آزمایشات تصویربرداری، بیوپسی یا نمونه برداری بافت می تواند مطمئنا نشان دهد که آیا شما سرطان دارید یا نه. طی بیوپسی پزشک متخصص بخش کوچکی از بافت سینه یا پوست آن را برمی دارد تا آزمایشش کند.
این نمونه در اغلب اوقات با سوزن برداشته می شود یا می تواند با ابزار برش بریده شود. انتخاب نوع بیوپسی به این بستگی دارد که آیا آزمایشات تصویربردای توده ای را نشان داده اند یا نه.
درمان سرطان التهابی سینه
از آنجاییکه این نوع سرطان خیلی زود سرایت پیدا کرده و گسترش می یابد، شما به برنامه های درمانی تهاجمی و شدید احتیاج خواهید داشت. که ممکن اس شامل موارد زیر بشود:
- شیمی درمانی. این دارودرمانی برای کوچک کردن توده سرطانی قبل از عمل جراحی انجام می شود. همچنین شانس بازگشت سرطان را هم کاهش می دهد.
- جراحی. بعد از شیمی درمانی ممکن است به عمل جراحی ماستکتومی نیاز داشته باشید که طی آن تمام سینه تخلیه می شود.
- هورمون تراپی. اگر سلول های سرطانی گیرنده های هورمونی داشته باشند ممکن است به استفاده از برخی داروهای خاص نیاز پیدا شود. این داروها راه گیرنده ها را مسدود می کنند تا به هورمون ها نرسند.
- پرتو درمانی. این نوع درمان اغلب بعد از شیمی درمانی و جراحی انجام می شود تا شانس بازگشت سرطان را به شدت کاهش دهد.
بهترین جراح سینه در تهران
چنانچه به سرطان التهابی دچار شده باشید احتمالا راهی به جز جراحی برایتان باقی نمی ماند. اما جراحی کردن سینه نباید باعث نگرانی شما شود. چراکه علم پزشکی امروز می تواند به سرعت بعد از عمل تخلیه، عمل بازسازی سینه را در پیش بگیرد تا بتوانید بعد از عمل هم سینه هایی با ظاهری کاملا طبیعی داشته باشید. عمل زیبایی و حجم دهی سینه می تواند بلافاصله بعد از ماستکتومی یا چند مدت بعد صورت بگیرد.
اما برای اینکه از نتیجه عمل مطمئن باشید و ریسک عوارض جانبی خطرناک را کاهش دهید بهتر است حتما به یک پزشک متخصص و ماهر مراجعه کنید. دکتر امیرپاشا ابراهیمی متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی پستان، یکی از بهترین و معتبرترین جراحان در داخل کشور هستند.