عمل ژنیکوماستی

عمل ژنیکوماستی | کوچک کردن سینه در مردان | بهترین جراح سینه در تهران

هر آنچه درباره عمل ژنیکوماستی باید بدانید.

عمل کوچک کردن سینه در مردان

بزرگی سینه در مردان می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد که ممکن است تحت شرایطی خاص ایجاد شود. ژنیکوماستی یک نوع بیماری است که باعث بزرگ شدن یا تورم بافت سینه در مردان می‌شود.
این افزایش حجم می‌تواند در هر دو سینه یا فقط یکی از آن‌ها اتفاق بیفتد. در صورتی که یکی از سینه‌ها درگیر شود، ژنیکوماستی یک طرفه نامیده می‌شود.
با ما همراه باشید که عوارض، مراقبتهای بعد از جراحی و هزینه عمل ژنیکوماستی به طور مفصل توضیح داده خواهد شد.

بزرگی سینه در آقایان

مهمترین علت بزرگی سینه در مردان، به هم ریختن تعادل هورمون‌های جنسی در بدن است. از دیگر دلایل این افزایش حجم، می‌توان به مسائل ژنتیکی، مصرف داروها و مکمل‌های هورمونی و افزایش یا کاهش شدید وزن اشاره کرد. بیماری ژنیکوماستی عوارضی برای فرد ایجاد می‌کند. اصلی‌ترین عوارض ژنیکوماستی، مشکلات روانی ناشی از آن است.

ژنیکوماستی باعث تجمع چربی در ناحیه قفسه سینه و ایجاد بافتی سفت و توده‌ای می‌شود که حالتی زنانه به بالا‌تنه مردان می‌دهد.

ژنیکوماستی در مردان در اغلب موارد از نظر جسمانی مشکلی برای سلامت فرد ایجاد نمی‌کند، بلکه باعث کاهش اعتماد به نفس، احساس شرم و خجالت‌زدگی، احساس سرخوردگی و وارد شدن ضربه‌های شدید روحی و روانی به فرد مبتلا می‌شود.

علت ژنیکوماستی

دلایل مختلفی در بروز و ایجاد بزرگی سینه یا ژنیکوماستی در مردان می‌تواند دخیل باشد که عبارتند از:

  • به هم خوردن تعادل هورمون‌ها

تستسترون و استروژن جزو هورمون‌های جنسی به حساب می‌آیند. تستسترون باعث به وجود آمدن خصوصیات مردانه شده و استروژن باعث به وجود آمدن صفات زنانه می‌شود. هر دو هورمون در بدن مردان ترشح می‌شود، اما میزان ترشح استروژن بسیار کمتر از میزان ترشح هورمون تستسترون است. در اثر به هم خوردن تعادل این دو هورمون و افزایش ترشح استروژن، سینه مردان شروع به بزرگ شدن می‌­کند. بنابراین می توان گفت اصلی‌ترین علت ژنیکوماستی، کاهش اثر هورمون تستسترون در مقابل هورمون استروژن است و در اغلب موارد این برهم‌خوردگی تعادل باعث ایجاد ژنیکوماستی می‌شود.

  • تاثیر ژنتیک افراد

از دیگر علت‌های ایجاد ژنیکوماستی، صفات ژنتیکی افراد است. بسیاری از افراد از بدو تولد با این عارضه مواجه هستند.

  •  عوارض مصرف برخی داروها

مصرف برخی دارو‌ها تعادل هورمونی بدن را بهم می‌ریزد. داروهایی که مصرف آن‌ها باعث ایجاد ژنیکوماستی می‌شود:​

  • داروهایی که برای درمان بزرگی پروستات و سرطان پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • آنتی آندروژن‌ها
  • استروژن‌ها
  • داروهای ضد اضطراب
  • استروئیدها و آندروژن‌ها، داروهایی که برخی ورزشکاران برای ساخت و تقویت عضله ها از آن‌ها استفاده می‌کنند.

از بین تمام این دلایل، به هم خوردن تعادل هورمون‌های جنسی اصلی‌ترین دلیل ایجاد ژنیکوماستی است.

تشخیص بیماری ژنیکوماستی

تشخیص ژنیکوماستی

تشخیص ژنیکوماستی بر اساس علائم جسمی، معاینه سینه، بررسی سابقه پزشکی و دارویی و سایر معاینات صورت می‌گیرد. درد و حساسیت در ناحیه سینه از شایع‌ترین علائم ژنیکوماستی است. اغلب یک بافت سفت و توده‌ای مستقیماً در زیر نوک سینه بوجود می‌آید که با لمس احساس می‌شود. این توده به راحتی در بافت سینه حرکت می‌کند. در برخی از موارد علاوه بر آزمایش ممکن است نیاز به سونوگرافی باشد.

علائم ژنیکوماستی

بررسی علائم ژنیکوماستی در تشخیص آن بسیار مهم است.
مهم‌ترین علائم ژنیکوماستی:

  • افتادگی ناحیه سینه
  • درد در ناحیه سینه
  • شل شدن بافت سینه در اثر گرما
  • تورم و برجستگی در ناحیه سینه
  • وجود بافت توده‌ای در ناحیه سینه و احساس آن در صورت لمس شدن که بافت فیبروگلندولار نام دارد.

فیلم جراحی ژنیکوماستی

بافت فیبروگلندولار سینه، بافتی بسیار سفت، سخت و زمخت است. این بافت با دستگاه‌های مرسوم ساکشن مانند لیپوساشکن، لیپوماتیک، ویزر قابل تخلیه نیست.

درمان ژنیکوماستی (Gynecomastia)

روش‌های مختلفی برای درمان بزرگی سینه در آقایان مطرح است. برای انتخاب بهترین روش درمان بزرگی سینه، نیاز است علت ایجاد آن و حجم بافت سینه بررسی شود. درمان ژنیکوماستی با دارو، ورزش و جراحی امکان پذیر است که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

انباشته شدن بافت چربی سینه در مردان چاق دیده می‌شود. دلیل این پدیده را می‌توان افزایش رسوب چربی در سینه دانست (ژنیکوماستی تورم بافت غده سینه است و با رسوب چربی متفاوت است).

درمان ژنیکوماستی با دارو

درمان دارویی ژنیکوماستی در مواردی که فرد درگیر ژنیکوماستی گرید 1 باشد، امکانپذیر است. در ژنیکوماستی خفیف یا گرید 1 چون هم بافت سینه کم است و هم سینه دچار افتادگی نشده است، می‌توان به کمک دارو این بیماری را درمان نمود.
با مصرف داروهایی که باعث ایجاد تعادل بین هورمون‌های جنسی شود و حذف همزمان مصرف موادی که موجب ایجاد ژنیکوماستی می‌شوند مانند استروئید‌ها، می‌توان ژنیکوماستی درجه 1 را درمان نمود. برای این امر نیاز است به متخصص غدد مراجعه کنید.

برخی پزشکان برای درمان ژنیکوماستی، قرص تاموکسیفن توصیه می کنند. اما توجه کنید که تاموکسیفن بطور کامل ژنیکوماستی را از بین نمیبرد، همچنین عوارض آن بسیار زیاد است. از جمله ریزش مو و درد مفاصل. ما به هیچ عنوان مصرف آن را توصیه نمی کنیم.

درمان ژنیکوماستی با ورزش

در سینه افرادی که با ژنیکوماستی درگیر هستند، 2 نوع بافت وجود دارد. بافت چربی و بافت فیبروگلندولار که بیش از حد عادی رشد کرده است. جنس بافت فیبروگلندولار یا همان بافت شیری پستان، به گونه‌ای است که به راحتی با ورزش رفع نمی‌شود.
درمان بزرگی سینه با ورزش در کسانی که گرید 1 هستند یا کسانی که دچار ژنیکوماستی کاذب هستند، می‌تواند مناسب باشد. این درمان نیاز به ورزش مستمر و طولانی مدت دارد. از این رو درمان ژنیکوماستی با ورزش در افرادی که ژنیکوماستی شدید (گرید 3 و 4) دارند، امکانپذیر نیست. با ورزش تنها می توان حجم چربی سینه را کم کرد. متاسفانه بافت فیبروگلندولار به هیچ عنوان با ورزش از بین نمی رود.

عمل کوچک کردن سینه مردان

جراحی ژنیکوماستی موثرترین روش درمان

هدف از درمان بزرگی سینه، تخلیه توده چربی و بافت فیبروگلندولار است، به طوری که قفسه سینه فرم مسطح و طبیعی به خود بگیرد. برای دستیابی به این هدف، موثر‌ترین روش درمان ژنیکوماستی با جراحی است.
عمل ژنیکوماستی به روش تخلیه بافت چربی و کاهش پوست سینه انجام می شود. اکثر افرادی که به این جراحی روی آوردند از نتایج بعد از عمل بسیار رضایت داشتند. در ژنیکوماستی شدید به دلیل حجم و وزن بالا، سینه دچار افتادگی می‌شود، که پوست اضافه سینه هم برداشته شده و اصطلاحا سینه لیفت می‌شود.
بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی به انتخاب بیمار، توسط پزشک انجام می شود.
در برخی افراد وجود حجم بالا صرفاً به دلیل تجمع بافت چربی است. این افراد ژنیکوماستی کاذب دارند. جراح از طریق ایجاد چند برش سه میلی متری، دور هاله سینه لوله کانولا را وارد بافت می کند و با لرزش و ضربات، بافت چربی تخریب و چربی توسط دستگاه ساکشن تخلیه می‌شود. در برخی افراد بافت فیبروگلندولار که عامل اصلی ایجاد ژنیکوماستی است، طی جراحی تخلیه می‌شود. عمل کوچک کردن سینه دقیقا مشابه عمل لیپوماتیک شکم و پهلو می باشد. (ساکسن چربی های دور سینه و در نهایت تخلیه کامل بافت سینه)
مدت زمان جراحی حدودا 2 ساعت است.

اقدامات قبل از عمل ژنیکوماستی

  • دریافت مشاوره تخصصی قبل از جراحی الزامی است تا از فواید و عوارض آن آگاه شده و با آگاهی کامل تصمیم گرفته شود.
  • قطع مصرف دخانیات و مشروبات الکلی از دو هفته قبل از جراحی.
  • عدم استفاده از داروهای رقیق کننده غلظت خون و دمنوش‌های گیاهی قبل از جراحی.
  • در افراد بالای 40 سال که سابقه مشکلات قلبی دارند، مشاوره قلب نیز درخواست می شود.
  • در برخی موارد ممکن است پزشک درخواست سونوگرافی از سینه یا زیر بغل را داشته باشد. (برای تعیین دقیق روش درمان)
  • انجام آزمایش خون برای حفظ سلامت فرد در حین جراحی.
  1. آزمایش FBS یا قند خون ناشتا
  2. آزمایش CBC یا شمارش سلول های خونی
  3. آزمایش PT و PTT (که به انعقاد خون مربوط است)
  4. آزمایش CRP (جهت بررسی وجود عفونت داخلی)

مراقبتهای بعد از جراحی

مراقبتهای بعد از عمل ژنیکوماستی

  • کسانی که عمل جراحی ژنیکوماستی را انجام می دهند تا اتمام دوران نقاهت نمی توانند روی شکم یا پهلو بخوابند. طرز صحیح خوابیدن به حالت تاق باز است و سر را باید بالاتر از بدن خود قرار دهند.
  • استراحت مطلق و نداشتن تحرک اشتباه است، سعی کنید در اسرع وقت به پیاده روی بروید چون این کار احتمال بروز لخته های خونی را کاهش می دهد.
  • پیاده روی را شروع کنید تا ورم و کبودی جای عمل کم شود.
  • تا 4 الی 6 هفته وسایل سنگین را جا به جا نکنید.
  • فعالیت های ورزشی را که ممکن است به قفسه سینه تان ضربه وارد کند را انجام ندهید.
  • تا زمانی که به طور کامل بهبود پیدا نکرده اید به سر کار باز نگردید این زمان بسته به وضعیتتان بین 1 الی 2 روز و یا 2 هفته متغیر است.
  • به مدت 1 الی 2 هفته از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید.
  • فعالیت های اجتماعی خود را می توانید بعد از دو هفته از سر بگیرید.
  • سیگار و مواد مخدر سرعت التیام شما را کاهش می دهد پس بعد از جراحی به مدت 1 الی 2 ماه از آن ها دور بمانید.
  • بعد از عمل ژنیکوماستی باید به مدت 6 الی 12 هفته از لباس مخصوص استفاده کنید. استفاده از این لباس تورم و کبودی را کاهش و باعث سفت شدن پوشت می شود. این لباس به صورت سفارشی طراحی می شود و قابل شست و شو است. شما به مدت چهار روز نباید آن را در بیاورید مگر اینکه بخواهید دوش بگیرید. بعد از این مدت هر روز به مدت دو بار می توانید آن را در بیاورید.

دوره نقاهت و ریکاوری بعد از جراحی

  • یک الی دو ماه بعد از جراحی لازم است از گن استفاده کنید.
  • دو تا سه روز اول ممکن است احساس درد داشته باشید که کاملا طبیعی است.
  • بعد از چهار هفته از جراحی می‌توانید ورزش‌هایی مانند بدنسازی را به مرور شروع کنید.
  • به مدت یک تا سه روز استراحت کنید. طول این مدت بستگی به وضعیت جسمانی فرد دارد.
  • تا ۱۴ روز بعد از عمل جراحی ژنیکوماستی نباید کار سنگین انجام دهید و جسم سنگین بلند کنید.
  • یک الی دو هفته بعد از عمل ژنیکوماستی ممکن است در ناحیه قفسه سینه کبودی و ورم ایجاد شود. این کبودی به کمک داروهای مخصوص و مراقبت بعد از جراحی، به راحتی رفع خواهند شد.
  • وارد کردن فشار به ناحیه سینه در روز‌های اول بعد از جراحی می‌تواند منجر به باز شدن بخیه‌ها شود. این فشار می‌تواند در اثر انجام فعالیت سنگین، برقراری رابطه جنسی و خوابیدن بر روی سینه ایجاد شود.

عوارض عمل ژنیکوماستی

این جراحی نیز مانند هر جراحی دیگری ممکن است عوارضی داشته باشد. بروز یا عدم بروز عوارض عمل ژنیکوماستی در مردان تا حد بسیار زیادی به مهارت، تجربه و تسلط تیم جراحی، خصوصا شخص جراح بستگی دارد. اگر بافت سینه به درستی تخلیه شود، سطح سینه صاف و هموار خواهد شد. بنابراین در انتخاب بهترین جراح ژنیکوماستی دقت زیادی داشته باشید. بهترین جراح ژنیکوماستی در کاهش عوارض بسیار تاثیرگذار است. بروز برخی از عوارض ژنیکوماستی بستگی به کیفیت رعایت مراقبت بعد از جراحی توسط بیمار دارد. عوارضی که ممکن در اثر جراحی با آن روبه‌رو شوید، شامل موارد زیر است.

  1. عوارض ناشی از بیهوشی
  2. درد؛ عموماً درد خفیف در یک یا دو روز اول بعد از عمل ژنیکوماستی
  3. کبودی؛ میزان کبودی، بسته به میزان واکنش بدن افراد متفاوت است که به کمک دارو و مراقبت‌های بعد از عمل نهایتا بعد از یک هفته برطرف می‌شود.
  4. بیحسی موقت ناحیه جراحی؛ این بیحسی به مرور زمان برطرف خواهد شد.
  5. احتمال باقی ماندن رد برش و بخیه جراحی
  6. احتمال ایجاد فرورفتگی و گودی در قفسه سینه؛ در صورت تخلیه بیش از حد بافت
  7. مصرف سیگار و مشروبات الکلی باعث کند شدن روند بهبود زخم شده و می‌تواند منجر به هماتوم و یا ترمیم نشدن محل برش جراحی شود.

هزینه عمل ژنیکوماستی چقدر است؟

هزینه عمل ژنیکوماستی بستگی به میزان افتادگی سینه و همچنین حجم چربی و توده آن دارد. تکنیک جراحی با توجه به این عوامل تغییر می‌کند و موجب می‌شود، مدت زمان عمل تغییر کند. برای اطلاع از هزینه و دریافت مشاوره رایگان به صفحه اصلی مراجعه نمائید.

مدت زمان عمل ژنیکوماستی چقدر است؟

مدت زمان عمل ژنیکوماستی حدود 2 ساعت است. در صورت بالا بودن حجم ناحیه سینه ممکن است این زمان تا 2.5 ساعت نیز افزایش یابد.

برای درمان ژنیکوماستی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر حجم سینه خیلی کم باشد باید به پزشک غدد مراجعه کنید. اما چنانچه حجم بالا باشد باید به جراح عمومی ژنیکوماستی یا پلاستیک مراجعه کنید. مهم‌ترین نکته در این مورد مهارت و تجربه جراح و کیفیت جراحی‌های قبلی وی است.

بهترین جراح سینه در تهران

معرفی بهترین جراح فوق تخصصی سینه

دکتر امیرپاشا ابراهیمی، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پستان (زیبایی-درمانی)، یکی از بهترین و فعال‌ترین جراحان حال حاضر شهر تهران هستند. دکتر امیرپاشا ابراهیمی، دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانشگاه تهران گذرانده‌اند. پس از کسب مهارتهای لازم زیر نظر بهترین اساتید جراحی کشور و همچنین گذراندن بخشی از دوره تخصص خود در کشور آلمان، در نهایت موفق به کسب بورد تخصصی جراحی عمومی شده اند. دکتر امیرپاشا ابراهیمی به مدت ۱۸ ماه بروزترین تکنیکهای فوق تخصصی جراحی پستان (درمانی و زیبایی) را از اساتید بنام این رشته فرا گرفته اند و با چاپ مقاله همزمان با پایان دوره خود، مفتخر به دریافت مدرک فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پستان از دانشگاه تهران شده اند و مقطع فوق تخصص جراحی و زیبایی خود را در بیمارستان دانشگاه تهران (که نخستین مرکز جراحی پلاستیک کشور است) طی کرده‌اند.

منبع

منبع

محقق و مترجم: عزیزه جوهری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا