لامپکتومی یعنی چی

لامپکتومی چیست | بهترین جراح لامپکتومی در تهران

لامپکتومی چیست

لامپکتومی (Lumpectomy) نوعی جراحی “حفظ پستان” است که نام‌ های مختلفی برای جراحی حفظ پستان استفاده می‌ شود از قبیل بیوپسی، لامپکتومی، ماستکتومی جزئی، برداشتن مجدد، کوادرانکتومی یا وج ریسکشن. از نظر فنی، لامپکتومی یک ماستکتومی جزئی است، زیرا در آن تومور سینه (یا توده) و بخشی از بافت پستان (بافت های طبیعی که تومور را احاطه کرده است) برداشته می شود. اما مقدار بافت برداشته شده می تواند بسیار متفاوت باشد. به عنوان مثال، کوادرانکتومی به این معنی است که تقریباً یک چهارم سینه شما برداشته می شود.
اطمینان حاصل کنید که درک روشنی از جراح خود در مورد اینکه چه مقدار از سینه تان ممکن است طی جراحی از برداشته شود و این که آیا اسکار خواهید داشت، داشته باشید.

تفاوت لامپکتومی و ماستکتومی


انتظاراتی که می توان از عمل لامپکتومی داشت

لامپکتومی یعنی چی

قبل از جراحی لامپکتومی

در روز جراحی در بیمارستان، شما لباس بیمارستان را به تن کرده و در اتاق نگهداری بیمار قبل از عمل منتظر خواهید بود.

اگر تومور را نتوان دید یا احساس کرد، جراح از روشی قبل از عمل جراحی برای تعیین محل تومور و علامت گذاری با استفاده از ماموگرافی یا سونوگرافی استفاده می کند.

جراح یا پرستار شما ممکن است روی سینه شما علامت هایی بکشد که نشان دنده محل برش هستند. معمولاً این کار با یک نشانگر نوک نمدی انجام می شود.

سپس شما را به اتاق بیهوشی می برند، جایی که پرستار یک لاین تزریق داخل وریدی (IV) را در دست یا بازوی شما وارد می کند. پس از آن، فورا از طریق لاین IV داروهای آرامبخش به شما داده می شود. اکثر افرادی که لامپکتومی انجام می دهند، بی حسی موضعی را برای بی حس کردن ناحیه جراحی انتخاب می کنند، اما بر روی برخی بیهوشی عمومی اعمال می شود.

لامپکتومی چگونه است

خود عمل جراحی لامپکتومی حدود 15 تا 40 دقیقه طول می کشد.

جراح شما احتمالاً با نوعی اسکالپل الکتریکی که از گرما برای به حداقل رساندن خونریزی استفاده می کند (چاقوی الکتروکوتر) عمل می کند. اکثر جراحان از برش های منحنی شکل (مانند لبخند یا اخم) استفاده می کنند که انحنای طبیعی سینه را دنبال می کند و امکان بهبودی بهتر را فراهم می کند. اگر تومور را بتوان دید یا احساس کرد، جراح آن را به همراه لبه ‌ای از بافت سالم اطراف آن برمی ‌دارد.

گاهی اوقات، اما نه همیشه، طی جراحی یک لوله پلاستیکی به نام درن در ناحیه سینه یا زیر بغل شما قرار داده می شود تا مایعات اضافی را که می تواند در فضایی که تومور در آن انباشته می شود جمع آوری کند. درن به یک لامپ پلاستیکی متصل است که مکش ایجاد می کند تا به حذف مایع کمک کند. در نهایت، جراح برش را بخیه می زند و زخم را پانسمان می کند.

مراقبت از درن جراحی

اگر در ناحیه سینه یا زیر بغل خود درن دارید، ممکن است قبل از خروج از بیمارستان، درن خارج شود. با این حال، گاهی اوقات، یک درن تا اولین ملاقات بعدی با پزشک، معمولاً 1 تا 2 هفته پس از جراحی، وارد می ‌شود. اگر با درن به خانه می روید، باید چند بار در روز مایعات داخل آن را خالی کنید. اطمینان حاصل کنید که جراح قبل از خروج از بیمارستان دستورالعمل هایی را در مورد مراقبت از درن به شما می دهد.

آیا بخیه ها و منگنه ها باید کشیده شوند؟

بیشتر جراحان از بخیه هایی استفاده می کنند که با گذشت زمان جذب می شوند، بنابراین دیگر نیازی به کشیدن آنها نیست. اما گاهی اوقات، انتهای بخیه را خواهید دید که مانند سبیل از محل برش بیرون زده است. اگر این اتفاق بیفتد، جراح می تواند به راحتی آن را بردارد. منگنه های جراحی – روش دیگری برای بستن بخیه – در اولین ویزیت با پزشک برداشته می شوند.

بعد از لامپکتومی

پس از جراحی لامپکتومی به اتاق ریکاوری منتقل خواهید شد، جایی که پرستاران ضربان قلب، دمای بدن و فشار خون شما را کنترل خواهند کرد. معمولاً به دنبال لامپکتومی شب ماندن در بیمارستان ضروری نیست، مگر اینکه غدد لنفاوی را نیز برداشته باشید.
هنگامی که احساس هوشیاری بیشتری کردید، جراح یا پرستارتان اطلاعاتی در مورد ریکاوری در خانه به شما ارائه می دهد:

  • مصرف داروهای مسکن: ممکن است در اتاق ریکاوری به شما داروی مسکن داده شود و جراح شما احتمالاً نسخه ای را به شما می دهد تا هنگام خروج از بیمارستان همراه خود داشته باشید. ممکن است بخواهید در راه خانه آنها را بگیرید یا از یکی از دوستان یا اعضای خانواده بخواهید که به محض رسیدن به خانه آنها را برای تان بگیرند. ممکن است به دارو نیاز نداشته باشید، اما خوب است که در صورت نیاز آن را در دسترس داشته باشید.
  • مراقبت از باند (پانسمان) روی بخیه: از جراح خود بپرسید که چگونه از پانسمان لامپکتومی مراقبت کنید. گاهی اوقات، جراح از شما می خواهد که تا اولین ویزیت بعدی خود صبر کنید تا بتواند بانداژ را بردارد.
  • تشخیص علائم عفونت: جراح باید تشخیص دهد که آیا در محل بخیه عفونت دارید و چه زمانی باید با مطب تماس بگیرید.

ورزش دادن بازو بعد از جراحی لامپکتومی

جراح شما ممکن است یک برنامه ورزشی روتین را به شما ارائه دهد که می توانید بعد از جراحی انجام دهید تا از سفتی بازو و شانه در سمتی که لامپکتومی کرده اید جلوگیری کنید. معمولاً باید از صبح بعد از جراحی تمرینات را شروع کنید. تا زمانی که درن ها برداشته نشده اند، باید از انجام برخی تمرینات اجتناب شود. هر گونه سوالی را که ممکن است داشته باشید از جراح خود بپرسید تا مطمئن شوید که برنامه ورزشی برای شما مناسب است. جراح همچنین باید دستورالعمل های کتبی و مصور در مورد نحوه انجام تمرینات را به شما بدهد.

مراقبتهای لامپکتومی در خانه

پس از جراحی لامپکتومی با گذراندن چند روز در خانه بهبود خواهید یافت. در اینجا چند دستورالعمل برای مراقبتهای پس از لامپکتومی وجود دارد:

  • استراحت کنید. وقتی از بیمارستان به خانه برمی گردید، ممکن است از این تجربه خسته باشید. به خود اجازه دهید استراحت کافی بدهید تا بتوانید در عرض چند روز به روال عادی خود بازگردید. راه های مختلفی برای مدیریت خستگی وجود دارد.
  • در صورت نیاز از داروهای مسکن استفاده کنید. ممکن است ترکیبی از بی حسی و درد در اطراف ناحیه جراحی در سینه (و برش زیر بغل، اگر غدد لنفاوی برداشته شده باشد) احساس کنید. اگر احساس نیاز کردید، طبق دستور پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید.
  • تا زمانی که پزشک درن ها و یا بخیه های شما را برنداشته، با اسفنج بدن تان را تمیز کنید. شما می توانید اولین دوش خود را وقتی بگیرید که درن و هر گونه منگنه یا بخیه برداشته شده است. تمیز کردن بدن با اسفنج می تواند شما را سرحال کند تا زمانی که دوش گرفتن یا حمام توسط پزشک تان تایید شود.
  • یک سوتین ورزشی یا سوتین محافظ خوب بپوشید. بهتر است برای مدتی یک سوتین حمایتی در روز و شب بپوشید تا هر حرکتی که می تواند باعث درد شود را به حداقل برساند. اگر سینه‌ های بزرگ‌ تری دارید، ممکن است راحت ‌تر به سمتی بخوابید که جراحی نکرده ‌اید، در حالی که سینه‌ در حال بهبودی شما توسط یک بالش در جلوی بدن تان حمایت می ‌شود.
  • تمرینات بازو را شروع کنید. صبح بعد از جراحی، اگر جراح به شما توصیه کرده است، تمرینات بازو را شروع کنید.

هفته ها و ماه ها پس از لامپکتومی

با رشد مجدد اعصاب، ممکن است احساس خزیدن عجیبی داشته باشید، ممکن است خارش داشته باشید و ممکن است به لمس بسیار حساس باشید. ناراحتی شما ممکن است به خودی خود از بین برود، یا ممکن است ادامه یابد اما سعی کنید خود را با آن وفق دهید. استامینوفن یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن معمولاً می توانند درد مربوط به این نوع آسیب عصبی را برطرف کنند.


جراحی لامپکتومی مجدد

بازسازی لامپکتومی

پس از لامپکتومی، تمام بافت برداشته شده سینه از حیث سلول ‌های سرطانی در حاشیه (بافت طبیعی اطراف تومور) به دقت بررسی می ‌شود. اگر سلول‌ های سرطانی در حاشیه‌ هایی یافت شوند که تا لبه بافت سینه برداشته شده است، جراح یک جراحی دیگر (به نام re-excision) را به منظور برداشتن سرطان باقی ‌مانده انجام می ‌دهد.

جراحی مجدد لامپکتومی، یا به سادگی برداشتن مجدد، به معنای باز کردن مجدد برای حذف حاشیه ‌ای از بافت بدون سرطان است. ممکن است بشنوید که جراح از آن تحت عنوان “پاک کردن حاشیه ها” نیز یاد می کند.


عوارض بعد از عمل لامپکتومی

لامپکتومی نی نی سایت

مانند هر جراحی دیگر، لامپکتومی نیز خطرات خاصی دارد. برخی از عوارض لامپکتومی عبارتند از:

  • از دست دادن حس: معمولاً پس از لامپکتومی، بسته به اندازه توده برداشته شده، کمی بی حسی و از دست دادن حس در بخشی از پستان وجود دارد. بخشی تا بیشتر این توانایی حسی می تواند بازگردد.
  • عدم تطابق سینه ها: سینه های شما ممکن است پس از جراحی از نظر اندازه و شکل مطابقت دقیقی نداشته باشند. این به این دلیل است که برداشتن بافت سینه در حین جراحی معمولاً سینه آسیب دیده را کوچکتر نشان می دهد. ممکن است فوراً متوجه این موضوع نشوید، زیرا تورم ناشی از جراحی ممکن است باعث شود پستان شما به طور موقت بزرگتر به نظر برسد. با تکنیک ‌های بازسازی سینه که می ‌توان بعد از لامپکتومی برای بهبود نتایج انجام داد، آشنا شوید.

هزینه لامپکتومی

هزینه لامپکتومی
هزینه لامپکتومی

برای اطلاع از هزینه لامپکتومی لطفا به این صفحه مراجعه کنید.


بهترين جراح سينه در تهران | بهترین جراح لامپکتومی

بهترين جراح سرطان سينه در تهران
بهترين جراح سينه در تهران

چنانچه به دنبال بهترین جراح سينه در تهران هستید، به شما دکتر امیرپاشا ابراهیمی دارای بورد تخصصی جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، فلوی رسمی جراحی پستان (سرطان و زیبایی) از دانشگاه علوم پزشکی تهران، از اعضای زبده تیم به آیند را معرفی می کنیم.

برای مشاوره با ایشان لطفا کلیک کنید.

“م . ز”

تندرست باشید.

منابع:

https://www.breastcancer.org/treatment/surgery/lumpectomy/what_is

https://www.breastcancer.org/treatment/surgery/lumpectomy/expectations

https://www.breastcancer.org/treatment/surgery/lumpectomy/reexcision

https://www.breastcancer.org/treatment/surgery/lumpectomy/risks

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا