لیفت سینه
لیفت سینه چه با جراحی و چه بدون جراحی یک عمل زیبایی است که می تواند برای خیلی از خانم ها مهم باشد. سینه ها به دلیل قرار گرفتن در قسمت جلویی بدن نقش مهمی در ترکیب بندی اناتومی بدن ایفا می کنند. هنگامی سینه ها به دلایل مختلف دچار افتادگی می شوند و ظاهر شاداب و جوان خود را از دست می دهند، به سرعت تأثیر خود را روی شکل ظاهری بدن فرد می گذارند. برای خیلی ها علت اصلی و سرعت افتادن سینه، اندازه یا بهتر است بگویم بزرگی سینه هاست. که این افراد اغلب عمل کوچک کردن سینه را انتخاب میکنند و بعد برای لیفت اقدام میکنند. اما خیلی ها هم که سینه های بزرگی نداشته، ولی همچنان دچار افتادگی سینه هستند. در چنین شرایطی لیفت سینه به تنهایی می تواند گزینه قابل ملاحظه ای باشد.
همانطور که گفتیم این عمل می تواند با جراحی یا بدون جراحی انجام شود که در ادامه در مورد هرکدام صحبت خواهیم کرد.
چه کسانی باید لیفت سینه انجام دهند
هرچه سن بالاتر می رود سینه ها دچار تغییر شده، سفتی و حالت کشسانی خودشان را از دست می دهند. علت های بسیار زیادی برای بروز این تغییرات در سینه وجود دارند. از جمله:
- بارداری. در حین بارداری رباط هایی که از سینه حمایت می کنند و آن را می کشند تا بالا بماند، به خاطر زیاد شدن وزن سینه و پر شدن آن کمی شل می شوند. این شل شدن رباط ها می تواند ناشی از کیسه ای شدن سینه در دوران بارداری باشد-چه به نوزاد شیر بدهید یا ندهید.
- تغییرات وزنی. تغییر کردن وزن (چه بالا رفتن و چه پایین امدن) می تواند موجب افتادگی پستان و از دست رفتن حالت کشسانی آن شود.
- جاذبه. با گذشت زمان تأثیر جاذبه کم کم باعث شل شدن رباط های سینه و بروز حالت کیسه ای می شود.
لیفت سینه می تواند این حالت کیسه ای را از بین ببرد و نوک سینه ها و ناحیه رنگی دورشان را بالاتر بیاورد. همچنین اندازه این ناحیه رنگی دور نوک سینه می تواند طی عمل کوچک شود تا نسبتشان با جایگاه نوک سینه جدید حفظ گردد.
در اغلب اوقات افرادی که شرایط زیر را دارند به انجام عمل لیفت سینه فکر می کنند:
- افرادی که دچار حالت کیسه ای پستان شده اند – سینه هایشان شکل و حجم خود را از دست داده، یا چاق تر شده اند یا درازتر.
- نوک سینه ها- هنگامی که حمایت رباط های نگهدارنده از سینه کم بشود نوک سینه ها به قسمت پایین و زیر سینه منتقل می شوند.
- افرادی که ناحیه رنگی دور نوک سینه هایشان طوری شده که انگار کش آمده و نسبت منظم خود با نوک سینه ها را به خاطر وارفتن از دست داده است.
- افرادی که یکی از سینه هایشان از دیگری پایین تر است.


نکات لیفت سینه
عمل بالاکشیدن سینه ها چه با جراحی و چه بدون جراحی مناسب همه نیست. چنانچه قصد دارید در آینده نزدیک باردار شوید بهتر است این عمل را به تأخیر بیندازید. چون در حین بارداری به هر حال سینه ها خود به خود دچار افتادگی می شوند و نتیجه عمل را از بین می برند.
شیردهی هم گزینه ای است که باید در موردش تحقیق کنید. اگرچه بعد از عمل بالا کشیدن سینه در اغلب اوقات شیردهی ممکن است، اما از آنجایی که نوک سینه ها از بافت زیرپستان جدا نیستند بعضی از خانم ها ممکن است با مشکل تولید شیر مواجه شوند.
عمل بالا کشیدن سینه می تواند روی هر سینه با هر اندازه ای انجام شود. البته خانم هایی که سینه کوچکتری دارند اما دچار افتادگی سینه شده اند می تواند انتظار نتیجه طولانی مدت تر و با دوامتری از این عمل داشته باشند. و برعکس.
جراحی لیفت سینه
عمل لیفت سینه یا ماستوپکسی نوعی عمل جراحی است که توسط جراح پلاستیک یا جراح متخصص سینه انجام می شود تا سینه ها را لیفت کند یا به عبارتی بالا بکشد. ماستوپکسی یک عمل زیبایی است. در حین لیفت سینه پوست اضافی پستان برداشته شده و بافت سینه مجدادا شکل دهی می شوند تا سینه ها را کمی بالا بکشند.
همانطور که گفتیم معمولا کسانی این عمل را انتخاب می کنند که سینه هایشان حالت کیسه ای پیدا کرده، افتاده است یا نوک سینه هایشان رو به پایین قرار گرفته. لیفت سینه به عنوان یک عمل زیبایی با بهبود ظاهر آناتومی بدن، اعتماد به نفس شما را زیاد می کند تا تصور ذهنی بهتری از خودتان داشته باشید.
در حین ماستوپکسی به تنهایی اندازه سینه ها تغییر نمی کند. اگرچه که لیفت کردن سینه می تواند در ترکیب یا حین عمل های دیگری مانند کوچک کردن سینه صورت بگیرد.


خطرات عمل جراحی لیفت سینه
ماستوپکسی مانند هر عمل جراحی دیگری خطرات مخصوص به خودش را دارد. از قبیل:
- جای زخم
- تغییر در حس سینه و نوک سینه
- نامتقارن شدن اندازه سینه ها بعد از عمل
- از دست رفتن نوک سینه یا ناحیه دور آنها
- دشواری در شیردهی
به همین دلیل بهتر است که وقتی تصمیم به لیفت سینه گرفتید، تلاش کنید تا مطمئن ترین و بهترین متخصص جراحی را انتخاب کنید. دکتر امیرپاشا ابراهیمی متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی پستان، یکی از بهترین جراحان کشور در این زمینه هستند که می توانید برای گرفتن یک نتیجه مطمئن و ایمن به ایشان اعتماد کنید.


بالا کشیدن سینه ها بدون جراحی
نکته: البته که این روش به عنوان درمان استاندارد به حساب نمی آید و فقط در موارد افتادگی خفیف قابل انجام است.
اگرچه که وقتی از عبارت لیفت سینه استفاده می شود بیشتر منظور عمل جراحی آن است، اما بالا کشیدن سینه ها را بدون عمل جراحی هم می توان انجام داد. آمار نشان می دهند که ماستوپکسی از سال 2000 تا کنون بیش از 70 درصد رشد داشته و متقاضیانش حتی از عمل های پرطرفداری مانند ایمپلنت گذاری سینه ها فراتر رفته.
اگرچه که این عمل هنوز یکی از محبوب ترین هاست، امروزه کم کم تعداد متقاضیانی که دنبال روش غیرجراحی هستند زیادتر میشود. بالا کشیدن سینه بدون جراحی یعنی خبری از برش و بخیه نیست و نیازی نیست تا تحت بیهوشی قرار بگیرید. دلیل اصلی محبوبیت روز افزون روش غیرجراحی هم این است که ریسکشان از نظر ایمنی این ریسک های ماستوپکسی را ندارند:
- عفونت
- زخم
- خونریزی
گرچه که بالا کشیدن سینه بدون جراحی نمی تواند آن نتایج روش جراحی ماستوپکسی را برای شما داشته باشد، اما به هر صورت روشی ایمن تر و کم خطر تر است.
لیفت بدون جراحی می تواند به روش های مختلفی انجام شود، از جمله لیفت با لیزر، تزریق بوتاکس، تزریق فیلر، استفاده از دما و بخار و غیره.